+48 601 501 408zamów przez telefon (9:00-17:00)
firma@futrofm.pllub napisz do nas
darmowa dostawaszczegóły w regulaminie
możliwy zwrot towarudo 14 dni od daty dostawy
Producenci
Kontakt

F.H.U. "futro.fm" - Jarosław Futro
Plac Słowackiego 16
34-400 Nowy Targ
NIP: 735-119-53-98
REGON: 490051733
Tel/fax: 18 266 21 14
Tel. kom.: 601 501 408
Tel. kom.: 501 127 876
e-mail: firma@futrofm.pl

Polityka prywatności

Polityka prywatności i wykorzystwyania plików Cookies w sklepie www.futrofm.pl 

Ochrona danych osobowych i prywatności użytkowników odwiedzających nasz sklep jest dla nas niezwykle istotna. Prosimy o zapoznanie się z informacjami dotyczącymi polityki prywatności. Chcielibyśmy, by każdy klient korzystający z naszych usług i odwiedzający tę witrynę czuł się w pełni bezpiecznie. Należy pamiętać, że wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych dla celów marketingowych jest całkowicie dobrowolne.

W naszym serwisie zbieramy dane osobowe aby zrealizować złożone zamówienie, w perspektywie informować o nowych produktach, aktualnych promocjach i usługach oferowanych przez Naszą firmę. Nie zabiegamy o identyfikację użytkowników. Informacje gromadzimy i przetwarzamy tak, aby Nasi klienci mogli korzystać z wielu doświadczeń naszej firmy zdobytych przez wiele lat obecności na polskim rynku.

Cenimy sobie wszelkie uwagi i propozycje, gdyż pomagają one poznać indywidualne potrzeby klientów. Dzięki nim możemy ciągle udoskonalać poziom obsługi klienta, aby uzyskać jego pełne zadowolenie.

Wszelkie dane identyfikacyjne nie są udostępniane w żaden sposób osobom trzecim. Nie rozpowszechniamy i nie powielamy danych osobowych. Wykorzystujemy je po uzyskaniu zgody klientów jedynie w celu realizacji złożonych zamówień oraz do celów marketingowych i tylko w określonym dla tych celów zakresie. 

Każdy klient w każdej chwili może bez podania przyczyny zażądać usunięcia swoich danych osobowych z bazy. Przysługuje mu również prawo do ich wglądu i aktualizacji. Klient ponosi odpowiedzialność za podanie nieprawdziwych danych osobowych.

Prawo sprzeciwu

Jeśli nie życzysz sobie otrzymywania maili reklamowych dotyczących nowych produktów, prześlij Nam maila w treści wpisując "NIE".

Zabezpieczenie Twoich danych osobowych ma dla Nas duże znaczenie, dla tego są chronione przy wykorzystaniu nowoczesnych zabezpieczeń. Dbamy również o techniczny i administracyjny nadzór nad bazą danych

Dane zbierane automatycznie, anonimowe.

Zgodnie z przyjętą praktyką znacznej części serwisów WWW, przechowujemy zapytania HTTP kierowane do naszego serwera.  Oznacza to, że znamy publiczne adresy IP, z których użytkownicy przeglądają treści naszego sklepu. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ogólnodostępne strony sklepu można odwiedzać nie ujawniając swojej tożsamości. Podczas wizyty w naszym sklepie, automatycznie zbierane są dane dotyczące tej wizyty, np. adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, czas nadejścia zapytania, czas nadejścia odpowiedzi, refer link, informacje o błędach, itp.  Dane te są zbierane tylko w celach statystycznych – jako indywidualni użytkownicy wszyscy pozostają anonimowi.  Na podstawie plików logów mogą być wygenerowane zbiorcze statystyki stanowiące pomoc w administrowaniu sklepem. Podsumowania w postaci tychże statystyk nie zawierają żadnych cech identyfikujących osoby odwiedzające sklep. Dla zapewnienia jak najwyższej jakości i funkcjonalności sklepu, okazjonalnie analizowane mogąa być pliki z logami w celu określenia, które strony odwiedzane są najczęściej, jakie przeglądarki stron WWW są stosowane, czy struktura strony nie zawiera błędów, itp. Zebrane logi przechowywane są przez czas nieokreślony jako materiał pomocniczy służący do administrowania sklepem i poza administratorem nie są znane, ani ujawniane nikomu. Ruch oraz aktywność na stronach serwisu jest rejestrowany przez serwis statystyk Google Analytics. W ten sposób gromadzone są dane o sposobie i popularności korzystania ze sklepu. Podczas korzystania ze stron sklepu następuje gromadzenie i analizowanie danych przez Google Analytics.

Dane zbierane, podczas kontaktu z nami

Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty e-mail, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, tj. prywatne informacje na swój temat, np. imię, nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, itp.

Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")

Poprzez pliki „cookies” należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, co zapewnia wiedzę potrzebną do poprawnego wyświetlenia strony. Mechanizm ciasteczek nie jest wykorzystywany do pozyskiwania informacji o użytkownikach sklepu ani śledzenia ich nawigacji. Ciasteczka nie przechowują żadnych danych osobowych ani innych informacji pozyskanych od użytkowników. Z reguły oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Gdy nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies możesz zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoją przeglądarkę internetową. Niezbędne informacje znajdują się w plikach pomocy używanej przeglądarki internetowej. Każdy klient może w dowolnej chwili samodzielnie zarządzać ciasteczkami wedle uznania. Jednakże ograniczenie, czy wyłączenie stosowania plików Cookies i innych pokrewnych technologii może wpłynąć na funkcjonowanie niektórych składowych sklepu. Zaakceptowanie plików cookies pozwala na pełne wykorzystanie opcji, jake udostępnia nasza witryna. Dodatkowe informacje na powyższy temat można znaleźć także pod adresem: www.wszystkoociasteczkach.pl

Rodzaje wykorzystywanych plików cookies  

sesyjne - pliki tymczasowe przechowywane w urządzeniu końcowym Klienta do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej i aplikacji lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej); 
stałe - przechowywane w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez klienta; 
statystyczne - służące do zliczana statystyk dotyczących stron internetowych i aplikacji.

Zabezpieczenie danych osobowych

Nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich. Niniejsza polityka prywatności może ulec zmianie w celu dostosowywania do aktualnego stanu prawnego. Zmiany wchodzą w życie po upływie 14 dni od opublikowania. Państwa dane osobowe chronione są zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych z 29.08.1997 r (Dz. U. Nr 133, poz. 883) oraz Ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 133, poz. 1204). Zbiór danych osobowych Futo.fm został zgłoszony i zarejestrowany w ogólnokrajowym rejestrze zbiorów danych osobowych prowadzonym na podstawie art. 12 ust. 3 przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych. Zgodnie z art. 42 ust. 2 ustawy o ochronie danych osobowych rejestr zbiorów jest rejestrem jawnym. Osoby zainteresowane mogą przeglądać go w Biurze GIODO albo za pośrednictwem elektronicznej platformy e-GIODO, która umożliwia przeszukiwanie według wielu kryteriów, takich jak np. nazwa zbioru, nazwa administratora danych, siedziba administratora, REGON. Przeglądanie z poziomu przeglądarki: kliknij. Numer księgi: 126490, numer zgłoszenia: 005704/2013

Firma zbierająca dane:

FHU „futro.fm” Jarosław Futro

Plac Słowackiego 16

34-400 Nowy Targ

Tel. 18 2662114, Tel. Kom. 601501408

E-mail firma@futrofm.pl

GG:1548205,

Skype: futro.fm

Dane podawane w trakcie składania zamówienia są przetwarzane przez Sklep i następujące podmioty w podanym poniżej zakresie:
1. imię i nazwisko, adres, telefon, e-mail wskazane jako adres dostawy przekazywane są wybranym firmom przewozowym w postaci etykiety/listu przewozowego będącego jednocześnie zleceniem doręczenia przesyłki w zależności od wybranego rodzaju przesyłki przekazywane są firmie:
a. Poczta Polska SA
b. OPEK SA, bądź dowolny inny wybrany, czy podesłany przez klienta, ewentualnie firma Żagiel w zakresie przygotowania umowy kredytowej 

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych ?

Po zalogowaniu się do systemu i wybraniu sekcji Dane, można wprowadzać zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu i wysyłki Newslettera. Danych użytych do transakcji zakupu nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częścią rachunku lub faktury. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć. Zawsze można sprawdzić, jakie informacje posiadamy na i w jakim celu zostały one zebrane

Odnośniki do innych stron

Sklep www.futrofm.pl może zawierać odnośniki do innych serwisów WWW. Nie ponosimy odpowiedzialności za zasady zachowania prywatności obowiązujące na tychże witrynach. Zaleca się by po przejściu na inne strony WWW, poznać politykę prywatności tam obowiązującą.

Pożyteczne wskazówki  

Należy pamiętać o tym, że: 
- gdy korzysta się z jednego komputera wspólnie z innymi osobami, po zakończeniu należy się koniecznie wylogować, czyli "wyjść" ze swoich ustawień, aby nikt nie dał rady ich podejrzeć;
- dane podane przy rejestracji zna tylko Klient i Sklep. Gwarantujemy, że nikomu nie zostaną ujawnione. Należy także zachować ostrożność w udostępnianiu ich osobom trzecim; 
- zdarzają się, próby wyciągania informacji, mogą one być czynione np. z chęci zysku lub, w mniemaniu sprawców, dla dobrej zabawy. Należy zachować ostrożność. Upewnić się, kim jest osoba, która próbuje uzyskać dane osobowe, kogo reprezentuje. Każdego użytkownika sieci chroni Ustawa o ochronie danych osobowych. 

Zmiany

Niniejsza polityka prywatności dotyczy klientów korzystających z naszego sklepu. W przypadku zmiany obowiązującego stanu prawnego, wprowadzone zostaną odpowiednie modyfikacje

 

 

 


do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl